Malajzia 2015 – 2. rész – Langkawi

Kuala Lumpurból Malajzia egyik nyaraló szigetére Langkawira repültünk. A sziget Malajzia észak-nyugati részén, a thai határ közelében fekszik, Kuala Lumpurtól nagyjából 1 órányi repülésre. Klímája egész évben alkalmassá teszi az üdülésre.

A repülőnk még épp napnyugta előtt landolt. Még meg sem kaptuk a csomagokat, de már a visszafelé útra szállítottak be a gépbe az utasokat. Pörög az AirAsia az biztos.

Miután megkaptuk a csomagokat átvettük a bérelt autót, megtankoltuk a kb. 130 forintos benzinből. Érdekes, hogy egész Langkawi duty free, azaz vámmentes terület, valószínűleg emiatt ilyen olcsó az üzemanyag is. És itt végre normális ára van a sörnek és egyéb alkoholos italoknak is.

Másnap délelőtt a sziget nyugati felére kocsikáztunk. A szigeten kb. 30-40 km a legnagyobb távolság, míg a legmagasabb pontja 850 méterrel emelkedik a tenger fölé. A szállásunktól kb 20 km-re lévő turista központban rengeteg attrakcióval készültek. Van itt 6D-s mozi (jelentsen ez bármit), autóverseny szimulátorok, bazárok, duty free shopok, és amiért mi is idejöttünk, felvonó a sziget egyik legmagasabb hegyére, illetve fent két hegycsúcsot összekötő híd, a SkyBridge. A hegytetőről nagyszerű kilátást kaptunk a környékre, a hegyeken sűrű dzsungel, homokos tengerpartok, gyönyörű kék víz. Sajnos a SkyBridge felújítás alatt van (még kb 2 hétig), ezért azon nem volt lehetőségünk sétálni.

DSC04652DSC04667DSC04672

A délutánt már a tengerparton töltöttük. Eleinte egész kevesen voltak a parton, aztán a napnyugta közeledtével egyre több (leginkább helyinek tűnő) érkezett. Fociztak, selfie-ztek, vízipipáztak.

DSC04706DSC04748SONY DSCDSC04762

Általánosságban elmondható a szigetről, hogy bár nyaraló sziget, még özönlötte el a tömegturizmus. Nem láttunk orosz turistákat, óriási charter gépeket a reptéren, szinte a fehér ember is ritkaság errefelé. (annyira, hogy ismét előfordult, hogy fényképezkedtek velünk a helyiek Mosolygó arc

Másnap délelőtt a sziget másik felét fedeztük fel. Először egy kis vízesést néztünk meg ami köré szép rendezett parkot alakítottak ki. Elég szép nagy pókokat is láttunk Kacsintó arc

SONY DSCDSC04854SONY DSCSONY DSCSONY DSC

A vízesés után a sziget legmagasabb pontját vettük célba. Egy néhány kilométeres szerpentin vezet a csúcsra. A bérelt autónk rendesen megküzdött az emelkedőkkel, de azért csak sikerült felérnünk. Az úton sovány teheneket, és egy csomó majmot láttunk, de mikor megálltunk  a majmok mellett mind a dzsungelbe szaladt előlünk.

SONY DSC

Megkerestük még a fekete és fehér homokos partokat, de strandolásra inkább a már előző nap is bevált partot választottuk.

DSC04923DSC04953DSC04930SONY DSC

Este még felkerestük a hatalmas sas szobrot, majd az esti piac árusai kínálatából megvacsoráztunk.

SONY DSC

Összességében Langkawi egy nyugodt, de sokféle programlehetőséget kínáló pihenőhely. Aki nem vágyik Phuket szintű nyüzsgésre, annak mindenképp ajánlott Mosolygó arc Nekünk egyelőre ennyi jutott belőle, mert innen már Borneó szigetére, Kota Kinabaluba utazunk.

Kategória: Utazás
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Ha kérdésed, véleményed van, ki vele!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s