Délkelet-Ázsia – 0.rész

Az idei tél eddigi, talán leghidegebb napján ismét útra kelünk. De az itteni és észak-amerikai nagy hidegek ellenére még csak kabátot sem viszünk magunkkal.

Tavaly ilyentájt utaztunk Thaiföldre. Akkor odafelé a repülőn egy idegen utazó kérdezte, hogy merre felé tartunk, majd miután megtudta, hogy Thaiföldre megyünk és korábban még nem jártunk ott, előrevetítette, hogy vissza fogunk járni. Ekkor még nem akartunk /tudtunk hinni neki, hiszen annyi helyen nem jártunk még, miért pont oda járnánk vissza, de az út vége felé közeledve egyre biztosabbak voltunk benne, hogy igaza lesz.

Azért, végül igaza is lett meg nem is. Thaiföldre valóban visszatérünk, de hogy az új helyek felfedezésének öröme is megmaradjon, ezúttal teljesen mások a célpontok, mint tavaly. Ahogy tavaly sem voltunk végig kizárólag Thaiföldön idén még több kitérőt teszünk. Ellátogatunk majd Kambodzsába, és hazafelé egy újabb kitérővel Malajzia fővárosában, Kuala Lumpurban is egy pár napos látogatást teszünk, haza is onnan jövünk majd.

Szándékaim szerint idén is lesznek napi hosszabb-rövidebb (ahogy az energiám engedi) összefoglaló beszámolók itt a blogon (immáron új, könnyebben megjegyezhető címmel). Illetve újdonságként a lehetőségekhez képest “élő” közvetítés a facebookon.

Elöljáróban ennyit, a következő részt már Bangkokból, addig megpróbáljuk túlélni a repülést.

Kategória: Utazás
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Ha kérdésed, véleményed van, ki vele!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s