Thaiföld – 0. rész – A terv

Ha minden igaz, ezekben a percekben (menetrend szerint 11:30-kor) száll fel a gépünk Ferihegyen a Liszt Ferencen.

De hova megyünk már megint? Ráadásul a tél közepén?!

ConfusionSignpost

Ősszel kiderült, hogy a 3 fős csapatunk egyik tagjának tavasztól apai kötelezettségeit kell ellátnia, így egy darabig ez lesz az utolsó lehetőség hosszabb utazásra. De hova érdemes menni télen? Síelés? Hideg van, és – egy pár napos – talán a babázás közben is belefér, így azt majd jövő télen. De hol van elviselhető idő ilyenkor? Európa és Észak-Amerika a hideg miatt kiesett. Egyiptom? Tavaly már voltunk, meg már ott sem lehet biztos az ember a jó időben. Afrika? Kenya? Túl sok oltás kell, és kevés volt az idő a felkészüléshez. Közép-Amerika? Más is csatlakozna, csak menjünk máskor. Dél-Amerika? 2011-ben voltam. Ausztrália? Túl messze van, kevés rá 2 hét.

 thaielephantwebOk, akkor legyen Ázsia, legyen Thaiföld! Az időpont (január vége, február eleje) optimálisnak tűnik, száraz évszak, 30°C körüli hőmérsékletek. Mivel egyikünknek sem volt túl sok ideje, felmerült, hogy  ezúttal utazási irodára bíznánk magunkat (öregesen). Találtunk is szimpatikus utat megfelelő időpontban, elfogadható áron. Csak épp hely nem volt már rá (novemberben!). A szóba jöhető alternatívák vagy árban, vagy programkínálatban, vagy időpontban nem feleltek meg, így aztán maradt a saját szervezés. Jöhetett az útikönyvek beszerzése, az internet böngészése, ismerősök kifaggatása.

December elején megvettük a repülőjegyet, innentől nem volt visszaút (illetve, majd csak lesz, ki van fizetve). Jó pár éve nincs közvetlen járat Budapestről Bangkokba, így az átszállás elkerülhetetlen. A legkedvezőbb áron, és még elfogadható csatlakozási időkkel az orosz AeroFlot légitársaságnál volt elérhető jegy, moszkvai átszállással.

aeroflot

Az a verzió is felmerült, hogy egy napot töltsünk el Moszkvában, de túl sok minden szólt ellene (2 éjszaka nem vagy csak minimális alvás, macerás vízum ügyintézés,  téli ruhák bepakolása, stb…) így aztán az kimarad. Oroszországból egyelőre mindössze a moszkvai Sheremetyevo repülőtérrel lesz módunk megismerkedni, azzal viszont alaposan. Odafelé majdnem 6 óránk lesz arra, hogy helyi idő szerint este 22:50-kor (magyar idő szerint 19:50) felszálljunk a bangkoki járattala, és a 9 órás repülés után (helyi idő szerint 29-én 10:55-kor) megérkezzünk a mosoly országába.

A teljes 2,5 hét tervét most nem részletezném. Egyrészt, mert nincs is minden percünk előre megtervezve, másrészt meg semmi sem biztos előre. Nagyjából szinte minden napra van tervezett program, megcélzott település stb, aztán majd ott kiderül, hogy ezt mennyire tudjuk tartani.

Az első pár napot Bangkokban töltjük, aztán a továbbiakra a terv valami ilyesmi (észak felé indulva):

A térképen szereplő, hosszú egyenes vonalak repülős útvonalak, amikre már szintén megvannak a jegyek.

Ezek a tervek. A tényekről meg majd beszámolunk, fáradtság és internet hozzáférési körülmények függvényében. Akkor már ClipArt-ok helyett igazi fényképekkel 🙂

Addigis:

Kategória: Utazás
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Egy hozzászólás a(z) Thaiföld – 0. rész – A terv bejegyzéshez

  1. Visszajelzés: Délkelet-Ázsia – 0.rész | odavissza.hu

Ha kérdésed, véleményed van, ki vele!