Thaiföld – 1. rész – Utazás

Utazás

Az utazással kapcsolatban előző postban írt várakozások nagyjából bejöttek.

IMAG0043A repülőgép jégtelenítése miatt néhány perces késéssel indultunk Budapestről, de már időben érkeztünk meg Moszkvába. Az otthoninál még hidegebb, kb -10 fokos hőmérsékletből szerencsére sokat nem tapasztaltunk.  A terminálból csak néztük a repülőtéren több méter magas dombokba összehordott havat, és a kinti hideget. A Sheremetyevo reptér hírneve az internetes fórumokat olvasgatva nem túl jó. Ennek ellenére azért félni sem kell tőle. A kb 6 órás csatlakozás alatt volt időnk alaposan körbenézni. Az F terminálra érkeztünk,ami talán a legnagyobb mind közül. A gépről való kilépés után a tranzit folyosón keresztül, egy újabb biztonsági ellenőrzés után léphettünk a terminál Duty Free shopokkal, kávézókkal, és a szokásos hasonló dolgokkal kitömött részére. Az előzetes információink, miszerint itt még a “szokásos” repülőteres drágaságnál is extrémebb drágaság van, szerencsére nem bizonyult teljesen helyénvalónak. (nem állítom, hogy olcsó, de a ferihegyi áraknál nem tűnt jelentősen drágábbnak semmi) Az F terminal legfurcsább “jelenségei” a kijelölt dohányzó helyek. Itt mindössze a padlóra ragasztott felirat által elkerített helyeken lehet dohányozni egy-egy kihelyezett pult körül. A pultban pedig valamilyen elszívó berendezés működik, meglehetősen korlátozott hatékonysággal. Ennek hála az F terminálban büdös van. A többi terminában a dohányzás csak elkerített “akváriumokban” megengedett, így ezekben már sokkal jobb volt a levegő. A kevesebb duty free és induló járat miatt a zsúfoltság is kisebb volt ezekben. Szerencsére a terminálok gyalog, fedett  helyen átjárhatók, így ha nem sürgős az átszállás, akkor mindenképp érdemes az F helyett másikat választani az idő eltöltésére. Szerencsére ingyenes Wifi mindegyikben van.

A gépünk felszállása előtt, a beszálláshoz kénytelenek voltunk visszamenni az F terminálba, ahol ekkor tapasztaltuk, hogy nem elég, hogy büdös van, de a kapuk mellett az ülőhelyek száma erősen korlátozott, így a kapu kinyitása előtti utolsó perceket már állva töltöttük (ami végül is a 9 órás repülés előtt azért ránk is fért).

Bangkok felé már jóval nagyobb gép jött. Itt mindenkinek jutott saját kijező, gazdag film, zene és TV műsor kínálattal, sőt még egyszerűbb játékok is voltak. Bár az volt a cél, hogy a gépen aludjunk, ezt nem nagyon sikerült kivitelezni. 9 órán keresztül egyszerűen nem lehet kényelmesen ülni. Az sem segítette elő az alvást, hogy az úton kétszer kaptunk valami teljesen felejthető ételt enni, egyszer a felszállás után kb 2 órával, majd a leszállás előtt 3-mal.

Végül is kb. menetrend szerint helyi idő szerint 10:30  körül megérkeztünk Bangkokba, a 32°C-os fülledt melegbe. Az itteni reptérből kevesebbet láttunk, de már abból is látszott, hogy hatalmas! (ennek ellenére, a repülőtéri mosdóban is virág van!) A kiszállás után az útlevél ellenőrző pontig kb 600m-t kellett megtennünk főleg mozgójárdákon. Az ellenőrzés gyorsan ment, a csomagokra sem kellett sokat várni, minden  és mindenki rendben megérkezett.

Gyors pénzváltás után a reptéri vasúthoz mentünk,  amivel egész gyorsan, kb 25 perc alatt a városközpontba jutottunk, ahonnan további 6 megállót vonatoztunk a SkyTrain-en, ami kb. az itteni metró, csak nem a föld alatt, hanem az utak felett megy. Egy bődületesen hatalmas betonkígyó keresztül-kasul a városon. Végül kb 10 perc séta után megtaláltuk az előzetesen fogalt szállodánkat. Nagyjából ez volt a mélypont a fáradtságban, ahogy ma is eljött ez a pont, azzal a különbséggel, hogy most alhatok, folyt köv…

Kategória: Utazás
Címke:
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Ha kérdésed, véleményed van, ki vele!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s