(majdnem) Thaiföld – 11. rész – Szingapúr

Szingapúr

Éjjel 1 óra körül érkeztünk Szingapúrba a JetStar Phuket-Szingapúr járatával. Már a reptéren is látszott, hogy nem akármilyen helyre érkeztünk. Nem csak, hogy szép a reptér, és van wifi mindenhol, még gyorsak is. A gépből való kiszállás, majd a gördülékeny útlevél ellenőrzés után a csomagokért mentünk, de mire odaértünk már csak a mi táskáink vártak ránk a szalag mellett. Egy pillanatot sem kellett várnunk a csomagokra. Gyors pénzváltás után eltaxiztunk a szállodához. A klímás autóból kiszállva még éjjel 2 körül is mellbevágó párás meleg idő fogadott.

Másnap az egész napot városnézésre szántuk. Először a Nemzeti Múzeumot látogattuk meg. Itt az igényes és modern kiállításokon keresztül megismerkedhettünk a város múltjával és történetével. Szerencsére még egész jó idő volt, így folytathattuk utunkat a gyarmati negyedben, ahol a gyarmati időkből megmaradt, a mai napig funkcionáló templomot, tűzoltóságot, rendőrséget is megtaláltuk.  Elsétáltunk a parlament mellett. Különös hangulatot adott a városnak (és tovább növelte az abszolút sterilitás érzetét), hogy teljesen véletlenül ottlétünkkor ünnepelték a kínai új évet, ezért két napos munkaszünet volt érvényben. Az utcák, üzletek szint teljesen kihaltak voltak. A plázákban is csak az éttermek voltak nyitva.

IMG_4005IMG_4049IMG_4050IMG_4073DSC03562IMG_4104

Délutánra  azért csak eljutottunk a felhőkarcolók lábánál az öbölben álló merlionhoz, Szingapúr egyik jelképéhez. Itt már nem volt kihaltság. Rengeteg turista, többségében indiaiak és más ázsiai népek.

DSC03594DSC_2079DSC03638

Az öböl környékén rengeteg látnivaló és attrakció található. Itt van a világ legnagyobb óriáskereke, a tetőn lévő “infinity pool” medencéjéről híres Marina Bay Sands szálloda, a Forma 1-es pálya és még egy csomó dolog. Először az óriáskerékre ültünk fel, ami nem volt olcsó, de legalább lassú, így volt idő nézelődni. Smile Miután leértünk megérkezett a Szingapúrban általános minden napi eső is, ez remek alkalmat adott egy kicsit megkésett ebédhez. A  mindennapos esőnek köszönhetően egyébként Szingapúrban minden zöld terület valószínűtlenül zöld. Szerencsére ez esetben sem sokáig, sem pedig nagyon nem esett, így folytathattuk a nézelődést ezúttal már a híd túl partján, a Marina Bay Sands hotel lábánál.

DSC_2137DSC_2172

A Hotel tetején lévő medence csak a szálloda vendégei számára hozzáférhető, de a tető másik részén lévő kilátó terasz a 20$-os belépő ellenében bárki által látogatható. Még napnyugta előtt felmentünk, hogy onnan tudjunk a városról naplementés és már esti kivilágított pompájában képeket csinálni. Megérte!

DSC03762DSC_2261DSC03792DSC_2323

Másnap reggel napsütéses időben indultunk el a szállodából ezúttal a Chinatown felé. Természetesen a napsütés nem tartott soká, kora délutánra megjött a borongós csöpörgős idő. Szerencsére azért itt fel vannak erre készülve. Rengeteg olyan hely van ahová be lehet húzódni az eső elől. A chinatown piacain a bazárok sátorteteje összeér, így az esőtől nem zavartatva lehet folytatni a vásárolgatást. Vettünk is néhány pólót és egyéb apróságot.

IMG_4359IMG_4392IMG_4416IMG_4415DSC03928DSC03929

Délután 5 körül már a reptéren voltunk mert 7-kor indult vissza a gépünk Bangkokba. Újabb kb 2 órás repülőút után egy, a reptér közelében lévő olcsó szállodában szálltunk meg. A belvárosba bemenni már nem volt időnk, de még este az utolsó megmaradt Baht-jainkat vacsorára költöttük egy közeli kis étteremben.

Másnap reggel a nem túl kényelmes ágyon eltöltött utolsó éjszaka és az egyszerű reggeli elfogyasztása után ismét a reptérre mentünk, de ezúttal már sajnos a haza felé hozó géphez. Nem volt könnyű otthagyni ezt a nagyszerű országot. D vitaminnal, nyitottsággal, és mosollyal feltöltekezve jöttünk haza, ami remélhetőleg kitart egy darabig.

A hazaút sima volt, menetrend szerint érkeztünk a moszkvai büdös-dohányos F terminálra, ahonnan immár csak kb 80 perc csatlakozási idő után szintén menetrend szerint Budapestre.

A képekből majd csinálok egy bővebb válogatást.

Kategória: Utazás
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Ha kérdésed, véleményed van, ki vele!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s