Thaiföld – 9. rész – James Bond sziget

James Bond sziget túra

Ismét korán kelés (szerencsére az utolsó), kb 7:30-kor indultunk a szállástól. Több, mint egy órányi buszozás után érkeztünk, ezúttal egy másik kikötőhöz a sziget túlsó oldalán. Az előző napi speedboat helyett ezúttal egy nagyobb, fedélzetes hajóval mentünk, ami lassabb, de cserébe kevésbé dobál, és út közben is kényelmesen lehet nézelődni. A szigetek valóban úgy néztek ki távolról, ahogy valahol olvastam is, mintha itt forgatták volna az Avatart, csak épp le vannak engedve a szigetek.

IMG_3820DSC03226

Kb 3/4 órányi hajókázás után érkeztünk meg az első állomáshoz, ahol 2-3 személyes kenukkal vittek a szigetek közvetlen közelébe. Több ilyen állomás is volt, volt ahol egy természetes szűk és sötét hasadékon keresztül jutottunk be a sziget által körülvett lagúnába, volt, ahol a kenuban kb hanyatt fekve tudtunk elférni a sziklák alatt, és volt ahol olyan kicsi volt a víz, hogy leért a kenu alja.

DSC03230P2070083DSC_1735DSC_1758

Több kenuzós megálló után következett az út csúcspontja a James Bond sziget meglátogatása. Itt sem közvetlenül a nagy hajónkkal kötöttünk ki, hanem át kellett szállnunk egy úgynevezett long tail boat-ra. Ezek hosszú, keskeny testű hajúk, a végükben egy-egy teherautóból, vagy éppen buszból kimenekített motorral és egy hosszú rúd végén lévő hajócsavarral. A motor erre a hosszú rúdra van erősítve, és ennek a motor-rúd-hajócsavar kombónak a mozgatásával irányítják a hajót.

IMG_3851DSC03246

Szóval James Bond sziget. A Maya beach után talán a második legfelkapottabb látványosság, ennek megfelelően nagyon sokan is voltak. Hivatalosan a sziget neve Khao Phing Kan, de a 74-es James Bond filmben való szereplése óta ráragadt a James Bond sziget név.

DSC_1815DSC03271

A kötelező körök után egy kevésbé forgalmasabb partszakasznál álltunk meg. Itt volt idő fürdésre, a hajóról ugrálása, vagy akár egyéni kenuzásra is. Vicces volt, hogy miután elhagytuk a partot, hirtelen majmok tömege lepte el azt, otthagyott kaját keresve.

IMG_3949

Visszafelé a hajóúton kísérőink egy kisebb zenés, mókás show műsorral szórakoztattak, majd már csak sötétedés után értünk vissza a szállodához.

DSC_1894

Másnapra a  legfőbb cél a barnulás volt, ezért végre nem kellett korán kelni. És könnyebb volt sokáig is ébren maradni, de erről majd legközelebb.

Kategória: Utazás
Címke: , , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Ha kérdésed, véleményed van, ki vele!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s