Thaiföld – 8. rész – Ko Phi Phi

Ko Phi Phi

Phuket szigetre érkezésünk után az első éjszaka nem volt sok időnk pihenni. 2 után sikerült lefeküdnünk, de reggel 8-ra már jött értünk az előre megszervezett túrára vivő busz. Ezzel a busszal vittek a kikötőbe, ahol további utazókkal együtt, némi várakozás, és tengeribetegség elleni gyógyszer kiosztása után felszálltunk egy speedboat-ra. A hajó 3 db 225 lóerős motorjával igen gyors volt, de így is kb 1 óráig tartott az első útszakasz. (kb 50 km) A tengeri betegség elleni gyógyszer hatásos volt, így azzal sem volt gond, hogy a hullámos vízen pattogott a hajónk.

Az első állomásunk a Part című filmből ismerté vált Maya Beach volt. Itt iszonyatosan sokan voltak, már a kikötés sem volt egyszerű mutatvány.

DSC03070

DSC_1478DSC_1493DSC03076DSC_1538DSC_1548

Nem is voltunk itt sokáig, kb fél óra fényképezkedés után tovább robogtunk egy csendesebb öböl felé, ahol sznorkerezni lehetett.  Itt a mélyebb vízben mindenféle színes halakat láthattunk.

DSC_1568DSC_1560

Itt is kb fél órát tölthettünk el, mert menni kellett tovább egy másik szigetre, ahol ebédet kaptunk. Itt is jó nagy tömeg volt. Rengeteg a miénkhez hasonló hajó hordja ide az utasait ebédelni.

DSC_1581DSC_1585

Az ebéd után a Khai szigetre vittek, ahol már több időt kaptunk a strandolásra.

DSC_1612DSC03172DSC_1614

Ezután, késő délután visszavittek Phuket szigetre. Este felé elintéztük a másnapi James Bond sziget túrát, majd vacsi és egy kis italozás után gyorsan kellett sokat aludnunk, mert még korábbra jöttek értünk. Erről részletesen majd a következő részben.

Kategória: Utazás
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Ha kérdésed, véleményed van, ki vele!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s