Thaiföld – 6. rész – Chiang Dao, Chiang Mai

Chiang Dao, Chiang Mai

Előre bocsátom, hogy ez rövid lesz. Már 3 nap elmaradásban vagyok, de idő az nincs sok.

Chiang Rai-ból délnyugati irányba Chiang Mai felé haladtunk tovább, de ezúttal nem a főutat, hanem egy szebb, de lassabb – a hegyeken és erdőkön keresztül kanyargó – utat választottunk. Az út szép volt, de tényleg lassú.

DSC02606

Végül Chiang Dao-ban álltunk meg, ott is egy buddhista szent helyen. Itt a hegy lábánál sűrű erdők mellett, egy Buddha szobrokkal és templomokkal körberakott barlang bejáratot találtunk. A barlang belseje is Buddha és egyéb  vallási szobrokkal volt díszítve, de az igazi érdekességét az adta, hogy a “barlangtúra” egy részében mindössze a vezetőnk gázlámpája világított. Itt szűk, épp egy ember számára, kúszva járható részeken kellett átbújnunk a sziklák között. Vezetőnk korlátozott angol nyelv ismeretének köszönhetjük a szlololi, szlipperi, és vaccsóhed szavakat.

 DSC02621DSC02635

DSC02636DSC02654

Este felé érkeztünk meg Chiang Mai-ba, Thaiföld második legnagyobb városába. Az esti program itt is bazározás volt.

DSC02710DSC02698DSC02700

Pólók,  hamis órák, szappan virágok, helyi kaják, csecsebecsék, sok rengeteg fehér turista, kirándulásokat szervező utazási irodák hosszú  sora, tuktukok, és még sorolhatnám. Bangkoknál sokkal emberibb léptékű város.

(tegnap estejól belealudtam az írásba, reggel meg nem volt jó a net a feltöltéshez, talán most majd sikerül)

Kategória: Utazás
Címke: , ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Ha kérdésed, véleményed van, ki vele!